Saturday, 24 December 2011

Pedih mata ^__^

Hujung minggu yang cukup bosan even berada dirumah sendiri sekarang. Kalau kat Terengganu tak tahu lah tahap bosan tu macam apa. Plus plus bosan agaknya. Dah bosan ney la kojenye, menaip sambil menulis sambil berfikir dan semua sambil lewa. Mengarut*

Pedih mata ! Kupas bawang ? Tak ! Since bangun tido tadi lagi dan sampai sekarang ney punn mata still pedih. Kemungkinan besar saya akan menagis. Yes ! Tanda-tanda la tu.

Sembunyi rasa sedih dalam hati. K baiii

Sunday, 18 December 2011

I'm coming .

Assalamualaikum..

Whohaaa, selepas beberapa hari mendiamkan diri dan sekarang im coming. feel down ! Yes, dats why lah saya mendiamkan diri. Kenapa tiba-tiba rasa down kan. Okay, sebenarnya result final exam saya down ! Kecewa ? Sikit. Sedih ? Tak tahu. Menangis ? Tak. Takde lagi air mata sebab saya dah keluarkan masa jawab paper Marketing hari tu. Saya tak mengharapkan kejayaan yang besar untuk semester ini. Cukup lah sekadar saya lulus semua subjek dan alhamdulillah saya dapat apa yang saya nak tapi jauh disudut hati tersimpan jugak sikit rasa sedih dan kecewa dengan diri sendiri. 

No more DEKAN. Sumpah saya rasa down sangat masa dapat result tu. Berpuluh kali saya tengok dengan tangan yang terketar-ketar dan mengharapkan keajaiban berlaku. Mana lah tahu kot kot lah mata saya tersalah tengok tapi tak ! Realiti. Terima dengan redha jek lah. Apa yang ditentukan oleh Allah adalah yang terbaik. Yes, saya percaya tu. Mungkin kejayaan yang lebih membanggakan akan menyusul lepas ney. Insyaallah :) Jangan terus rasa jatuh ika ! Bangun ! Gagal sekali tak bermakna gagal selamanya. Ingat tu !

Nd now, saya dah tak sanggup nak hadap result tu lagi. Berjuta kali pun saya duk hadap result tu takkan dapat ubah pape even sikit punn, rasa sedih plus plus ada lah kan, So, bangun ika ! Insyaallah, untuk semester akhir ney saya cuba buat yang terbaik. Bangkit dari kegagalan saya. Please support me :) Mintak maap sangat dekat kawan kawan yang text tapi tak dilayan. Saya belum bersedia nak inform pasal result saya. Bukan tak nak berkongsi tapi saya juga perlukan masa untuk terima kenyataan tu. Sorry darl <3 Mintak maap jugak kat siapa-siapa yang dah jadi mangsa tengking espcially anak buah saya sendiri. Sorry Cha :) Mak ika tak sengaja nak marah-marah hari tu. Kesian Cha. Hehehee :)

Okay, stop talking pasal result tu semua lah kan. Tak payah nak sedih terkilan apa semua la sebab dah memang tak boleh nak ubah pun benda tu. Menangis air mata darah sekalipun dah tak guna lah. I tak menangis okay just terkejut*

 Mengharapkan kejayaan seterusnya :) Amin !

Sunday, 11 December 2011

Terima kasih Abah :)

Thanks for everything Abah ! Ika sayang abah lebih dari segalanya :) You're my hero dad. Noktah !

Ya Allah, syukur dipanjatkan padaMu atas kurniaan seorang ayah kepada saya :) Bagi saya ayah saya hebat !

Memang betul kan seorang ayah sentiasa ingin memberikan kegembiraan dan kebahagiaan pada anak-anaknya. Yeah ! Thanks again abah. Semoga Allah sentiasa melindungi ayah dan ibu. Amin :) Semoga keluarga saya terus dilimpahkan rezeki dariMu Ya Allah.

Terima kasih abah untuk ini :)





Kasih ibu membawa ke syurga, kasih ayah sepanjang masa.
Ika sayang Mak dan Abah !

What should i do ?

Sumpah terkejut baca semua tu. Sampai macam tu dia buat. Ya Allah, beri petunjuk padanya. Bukakan hati dan fikirannya agar dia tidak bertindak diluar kawalan. Takot ! Risau !

Saturday, 10 December 2011

Ombak rindu :)

Ombak rindu ombak rindu ! Yeah. Okay, boleh layan lagu ombak rindu dulu ye :)


Gila best movie ney. Sumpah ! Rugi jugak sikit sape yang tak tengok tu. Ahaha ! Kalau boleh kan, nak pegi tengok lagi lah tapi masa cukup terhad sekarang. Tambah pulak sekarang hujan mula membasahi bumi Kuantan setelah berhari-hari panas, syukur alhumdulillah :)

Penangan ombak rindu ney memang dasyat lah. Tak caye ce tengok status kat facebook tu. Majoriti duk update status pasal ombak rindu even dah seminggu punn movie tu. Bukan kat facebook jek la, pegi mana-mana pun mesti duk cakap pasal ombak rindu. Kat mana-mana mall punn berjuta orang yang nak tengok movie ney. Memang box Office lah kan. Seriously Ombak Rindu memang best punn :) Kaum Adam seharusnya mengikut kaum hawa menonton filem ney. Kan best kalau pegi ngan kekasih hati :P Ahahaa ! Gedik* Okay, jujurnya tengok movie ney buat hati saya sendiri tersentuh ! Gugur jugak air mata semalam, sedih beno :(

Okay, sebenarnya semalam baru dapat outing dengan kawan-kawan setelah sekian lama terperap dalam rumah. Sumpah saya sangat enjoy semalam sampai rasa macam nak demam sekarang ney. Gila lenguh kaki sebab semalam gedik nak pakai wedges kan ika ! bebelan yang takde kaitan langsung*  Gila bersih mata saya semalam. Kenapa bersih ? Sebab semalam seharian duk CUCI MATA kat bandar. Berkilau kot mata ney. Dah tak payah nak pakai kanta lekap atau lebih moden lagi orang duk sebut Contact lens kan. Tengah cuci mata tu rambang pulak lah mata ney ha. Aiyooo, manyak sale maa. Gila gila ! Malangnya semalam just sempat window shopping jek. Ikotkan hati dan perasaan yang tengah berombak ney, nak beli kemeja lagi tapi Money ? Huh, next time sayaang :)

Thanks to Tikah, Ekin dan jugak Erny :) Korang memang gelojoh. Gurau* Betul lah orang cakap, sehari tu boleh bagi sejuta makna dan sejuta kenangan kan. Memang ! Malang sekali tak banyak gambar yang dapat di snap semalam. Btw, seronok dapat tengok Ombak Rindu sama-sama semalam. Air mata tu penting . Ahahaa ! Next time kita hangout lagi okay :)

Mood Ombak Rindu tu. Ahahaa !


Redha Itu Ikhlas, Pasrah Itu Menyerah. Kbaiii :)

Appreaciate !

Selamat larut malam lah :) Ouh, cant sleep at night ! memang selalu lah kan. Bila dah tak boleh nak tido hadap lah lappy :) Bagus ika, gigih lah ayah bayar bil letrik bulan ney. Sangat sangat percaya yang bil bulan ney melambung tinggi ke langit ha. Hebat ika !

Hey, bercakap pasal appreciate lah pulak ika. Yes, saya sangat hargai apa yang saya ada. Semuanya ! Okay, sebenarnya nak cakap pasal pengorbanan saya kat sape sape jek lah kan. Kalau tak hargai jugak apa yang saya dah buat tak tahu nak cakap apa lah kan. Mungkin saya akan diam sahaja dan tak perlu nak cakap pape tapi jauh disudut hati ney sumpah saya terasa bila apa yang dah saya korbankan langsung tak dihargai malah dipertikaikan. Sejujurnya saya sangat sangat hargai apa yang orang lain bagi kat saya, apa yang orang buat untuk saya or pape jek lah pengorbanan yang dah dikorbankan untuk saya. Ye, memang susah kan nak tunjuk rasa penghargaan kita tu. Like me too, saya sangat susah nak tunjuk kat orang yang saya sangat hargai apa yang orang dah korbankan untuk saya tapi sumpah saya hargai sangat. Maaf, ayat berulang-ulang*

P/s : Hargailah setiap apa yang kita ada sekarang dan apa yang kita dapat sementara masih mampu bernyawa :) Jangan hampakan hati orang lain. Pesanan untuk diri sendiri*

APPRECIATE !!!!!

Friday, 9 December 2011

Sia-sia

Sumpah ! Sia-sia ! Terasa hati sebab pengorbanan langsung tak dihargai.

Thursday, 8 December 2011

Gila bosan

Bosan gila gila bosan bosan gila gila bosan ! sebut lah sejuta kali punn yang nak ! Hey, dah berapa entry entah saya create untuk hari ney. Banyak ! Layan facebook ? Hurm bosan jugak lah hadap benda alah tu.



Perit menghitung hari ney kan. Kadang kadang rasa tak sabar nak balik kampus tapi kadang kadang jugak langsung takde perasaan nak balik kampus ! Hadoiii, dah bosan asyik terperap jek dalam rumah. Please ! bawak saya jalan jalan :) 

Belajar bahasa kelantan :)

Yeah, ternyata saya sangat rajin dan gigih mengUpdate blog kan. Tak malu puji diri sendiri*

Okay. Untuk new entry ney kan cukup interesting lah. Interesting ke ? Ahaha ! Whatever ! 

Mari belajar bahasa kelantan :) Jom !

Orang kelantan cakap unik kan. Tu bagi saya lah, orang lain punya pendapat tak tahu lah. Hey, saya sangat interested nak bertutur dalam loghat kelate ney tapi malangnya macam macam kritikan yang saya dapat. Yang paling tak tahan tu ada orang cakap supo ore siam :) Hahaha ! See, saya cakap kelantan tu :)

Kenapa minat ? Meh nak story. Firstly saya sangat bersyukur sebab diberi peluang menuntut ilmu di Terengganu. Memang pada awalnya rasa macam nak tolak tawaran yang saya dapat tu. Kenapa Terengganu ? Kenapa tak Johor ? Melaka ? Selangor ? Shah Alam ? Huh, kecewa jugak sikit :( tapi terfikir macam mana perasaan orang yang langsung tak diberi peluang nak sambung study diorang. Mesti lagi kecewa kan. So, sekurang-kurangnya saya masih diberi kesempatan. Orang selalu cakap menuntut ilmu tak kisah lah kat mana-mana pun. Saya pegang kata-kata tu ! Biar sampai ke negara china sekalipunn. Banyak pulak saya bebel kan ! Ahahaa !

Okay, pupuk rasa kasih rasa cinta rasa sayang dekat Terengganu sana tu. Tak dinafikan lagi lah, majoriti kawan kawan baru saya adalah orang Terengganu dan Kelantan. So minat datang dari situ lah ! Bahasa Terengganu ? Tak payah belajar, saya punn boleh bertutur dalam loghat Terengganu lah tapi kelantan ? Hohoho, really interesting ! Dah hampir tiga tahun pun study kat sana tapi nak cakap kelantan still tak boleh lah. Asyik kena gelak jek ha :) 

Mention sikit nama kawan yang selalu speak kelantan ngan saya ! Nisah ! Yes, she come from Besut and fully guna bahasa kelantan bila bertutur. Kadang-kadang jugak ada word yang saya langsung tak faham dan tak pernah dengar punn. Ahahaa ! Ain, yang ney memang mek kelate. Fully cakap kelantan kot dia ney then bila saya speak kelantan mesti dia cakap 'Pelik sangat bunyi ika kecek, macam ore siam'. Ahaaha ! Ye dop ??
Sorang lagi, Shafizuan or matwe. Mamat ney datang dari Besut jugak tapi jarang sekali dia cakap kelantan dengan saya. Thanks yaa matwe sebab selalu gelakkan ika bila ika cakap kelantan. Aiyoo, langsung tak support ika kan. Please jadi sifu ika ye :)

Jom belajar :) Saya ada 100 word ney ha. Okay ney saya just copy paste dari facebook rakan saya yang juga berasal dari kelantan :)


1. Agah = sombong
2. Aloh la = mengeluh
3. Bekok = bergurau
4. Bekwoh = kenduri,biasanya kenduri kawin
5. Bera = lari bertempiaran
6. Beso = biasa
7. Blana = banyak-kuantiti yg banyak
8. Blana-kokna = terlalu banyak
9. Blarok = berarak semasa majlis kawin
10. Bleber = berleter
11. Blengah = rasa tidak selesa-melekit
12. Blikat = bahagian belakang badan
13. Bojen = fesyen atau style rambut
14. Borak = semakin parah-sakit
15. Brehi = menyukai atau minat
16. Brembah = bergaduh- utk haiwan
17. Brona = membuat perangai-menangis
18. Brunga = berlari
19. Cakduh = mereka yg kurang kemas
20. Cakpuh-cakpuh = perbuatan melompat2
21. Cedung = bersawah
22. Cekak = larat
23. Cetong = gayung
24. Cok = cangkul
25. Cokek = mencucuk jari ke pinggang org lain
26. Cokoh = duduk
27. Colek = pencicah
28. Come-lote = terlalu cantik
29. Culah = liar,tidak jinak(haiwan)
30. Derak = keluar bersiar-siar
31. Dumoh = rumah
32. Ejas = memikat
33. Gege = bising
34. Glecoh = tergelincir
35. Glegaa = lantai
36. Gorek = pengasah pensel
37. Grentok = jambatan
38. Gubak = kedudukan yg terakhir
39. Hambak = mengejar
40. Hudoh-banga = sangat hodoh
41. Igak = tangkap
42. Itee-lege = terlalu hitam
43. Jelo = terlebih
44. Jenero = tertido
45. Jerik = menangis
46. Jet = perbuatan menendang
47. Jolo = betul
48. Jula = dahan pokok
49. Kalar = pensel warna
50. Kale = pensel
51. Kekoh = gigit
52. Kelik = balik
53. Kemah-kemim = ikatan yg terlalu ketat
54. Kerah-kejun = kaku
55. Khenak = membuat jahat
56. Kicik = membuang air besar tidak sengaja(sedikit)
57. Kore = sejenis alat utk memarut kelapa
58. Kube-lembe = berselerak
59. Kuca-bara = berselerak
60. Kura = menconteng
61. Lak’eh = tidak bermaya
62. Lorak = melakukan kerja kelam kabut(nak cepat)
63. Manis-letin = amat manis
64. Masem-purik = amat manis
65. Masin-perak = amat masin
66. Meroh-mere = merah padam
67. Meroh-nyalo = merah yg sgt terang
68. Meta = sekejap
69. Mokte = rambutan
70. Mongek = pembonceng motosikal
71. Mulo = masa lampau
72. Nacar = terlajak
73. Ngelik = mengelak dari sesuatu
74. Ngenkok = menyenkeh
75. Ngolek = gelecek bola
76. Nyetok = kejang
77. Pahit-lepe = terlalu pahit
78. Panah-cen-cen = amat panas(cuaca)
79. Parok = parah
80. Pekong = membaling sesuatu
81. Perik = serik
82. Pitih = duit
83. Prange = tempat letak ikan utk dibakar
84. Puteh-lepuk = amat putih
85. Ralik = berkhayal atau mengelamun
86. Rekngan-napun =ringan sangat
87. Repih = mematahkan
88. Royak = beritahu
89. Samah = 50 sen
90. Sengonti = betul-betul(tidak tipu)
91. Sokmo = selalu
92. Suloh = dahi yg luas
93. Sumbak = tertekan
94. Tawa-leba = tawar
95. Tebolah = cuai
96. Tiok = menangis
97. Tok rok = tidak larat
98. Trembe = benda yg tergantung tp tidak kemas spt baju
99. Tubik = keluar
100. Turik = sakit telinga akibat bunyi bising

To be continue. Kbaiii :)

Wednesday, 7 December 2011

Mengidam

Update again. Rajin lah pulak aku sekarang ha. Asyik update blog jek. Bosan tahu ! Dah tak tahu nak buat ape kat rumah. Kemas rumah ? Done ! Masak ? Harapan lah. Ahaahaa, tolong-tolong mak jek :) Bukan malas tapi nanti orang PUJI macam-macam pulak kalau saya masak. Tahu lah saya masak sedap. Kan Abah ? Ahahaa !

Okay, saya mengidam ! Saya pregnant ? Ouh semestinya TIDAK lah kan. Tak kawen lagi wooo. Jangan buat kerja gila ika ! Okay okay ngidam tak semestinya wanita wanita yang hamil jek kan. Hey, orang yang tak hamil lagi punnn boleh mengidam lah. Mengidam gedik namanye . Amik kau mengidam gedik ! Ahahaa :)

Ney ha, ngidam nak makan benda ney . Dah lama tak bagi keuntungan kat McD. Keuntungan tu ! Ayat tak boleh go weyh. Hadoii, lama sangat dah tak jejakkan kaki kat Mcd. Dad, please bawak saya pegi mcd ! Dad again. Tu gambar hiasan saya amik kat google jek, Tak suka lah burger tu. Spicy Chiken Mcdeluxe ! Yeah ! Tu febret lol :D


Jumaat pegi Mcd :) Yeay yeay ! Kbaiii :P

Dreaming :)


Dad, please buy me this DSLR :) Please please please !

Dah banyak kali kot saya request benda tuh ngan abah tapi takde respon yang positif lol. Bila lah kan nak dapat tu. Kesian jugak kat abah bila saya duk cakap nak camera tu. Dia pun nampak cam serba salah jek. Hopefully one day if saya dah dapat kerja and ada own money dapat lah kan beli then nak snap gambar abah saya banyak banyak :) 

Putih :)

Hahaha ! Putih :)

Yeahh, apa yang putih ? Muka ? Gigi ? or what what what ?  Heheee, meh nak jawab. Ney ha, belog dah bertukar wajah lol. Putih suci gitu :) Kenapa tukar ? Kenapa putih jadik pilihan kan ? Hey, barulah style kan. Style kepala hotak hang ika !

Okay tak kisah lah style or tak kan, saje nak nengok kelainan kat blog ney even just tukar background jek punn. Putih kan nampak suci tu. Hopefully suci dari anasir-anasir jahat lah kan.

Putih itu suci :) Kbaiii..

Rasa bersalah . Seriously :(

Ya Allah, rasa bersalah sangat sangat sangat sangat.

Kalau saya sendiri ditempat perempuan tu, saya sendiri tak pasti yang saya mampu ataupun tak nak berdepan tu semua. Rasa bersalah sangat pada kedua duanya ! Serious ! Cukup rumit dan berat masalah yang perempuan tu hadapi sekarang. Tak terniat langsung nak burukkan keadaan antara dia dan dia tu tapi rasa kesian dan tak sanggup nak tengok kawan baik sendiri tertipu dan ditipu.


Ya Allah, berikan kedamaian kepada mereka berdua. Kuatkan hati dan semangat mereka untuk berdepan dengan setiap ujuanMu dan kekalkan kasih sayang dan cinta mereka hingga ke syurgaMu. Amin :)

Monday, 28 November 2011

Just The way you are :D


Jom nyanyi, nak lagi best pegi kat youtube layan video klip lagu ney :D Hehee !
Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they’re not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying
She’s so beautiful
And I tell her every day
Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don’t see what I see
But every time she asks me do I look okay
I say
When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are
Her nails, her nails
I could kiss them all day if she’d let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy
She’s so beautiful
And I tell her every day
Oh you know, you know, you know
Id never ask you to change
If perfect is what you’re searching for
Then just stay the same
So don’t even bother asking
If you look okay
You know I say
When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are
The way you are
The way you are
Girl you’re amazing
Just the way you are
When I see your face
There’s not a thing that I would change
Cause you’re amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you’re amazing
Just the way you are
Sebab sebab kenapa saya share lirik lagu ney :)
# saje sebab ney lagu pakwe saya si Bruno Mars tu. Perasan* Hehehe :D
#Actually, lagu ney reminds me kat someone tu, dia suruh saya bayangkan lagu ney dia yang nyanyi. Dia jugak selalu nyanyikan untuk saya. Wah, perasan lagi kau ika. Seriously tak tipu*
#Saya suka lagu ney sangat sangat. Ouh, jatuh cinta bila dengar*
Tu jek sebab yang saya boleh nyatakan sekarang. Tiga sebab jek pn ika. Ahaha ! Banyak lagi sebab tapi tak terfikir pulak ha. Orang terengganu cakap ''DOK MARI''


Ney video klip sayang, jom layan :D

Wednesday, 23 November 2011

Tahan + sabar

Hey hey update again lol.

Ouh ! rasa macam nak lari dari rumah ! Tapi nak pergi mane ha ? Nape sampai terfikir macam tu sekali kan. Sepatutnya semester break seronok seronok kat rumah tapi tak kot bagi saya. Harapan :(

Maybe semua orang tak suka kehadiran saya. Bawak diri dulu. Kbaiii :(

Tuesday, 22 November 2011

Sorry again

Update again. Maybe sepanjang semester break blog ney akan sentiasa di update kot. Maybe sebab banyak masa free. Heeee :)

Firstly, says Congrats to Malaysia ! Yeah, Malaysia dah pn menjuarai games bola sepak menentang Indonesia dekat sukan sea right. Alahai, kecewa beno lah nampaknya orang orang indon kat luar sana tu. Hohoho, im proud to be Malaysian !

#Thanks to skuad bola sepak negara sebab korang kan dah hiburkan hati saya tadi. Ahaha, statement tak boleh go weyh !

Oke, tutup cerita pasal bola. Nak story pasal someone tu lagi. Haih nape lah terbukak hati nak cerita pasal someone tu kat blog ney kan. Maybe sebab saya sendiri dah tak sanggup nak simpan sorang sorang kot. Ada masa, kita perlu jugak luahkan tapi tak semua kan. Cukup lah sekadar apa yang dirasakan perlu jek.

Semalam cancel friend request tadi pulak dapat call tapi tak dijawab. Sorry :(  Macam mane yang saya rasa before ney macam tu lah saya nak awak rasa. Nampak macam dendam kan tapi tak ! Sikit pn takde rasa dendam tu. Saya just terkilan sikit dengan awak. Dah banyak sangat yang berubah. Not like before !

#sorry sorry sorry :(

Sunday, 20 November 2011

Sorry :(

Update again. Huh ! Dan sebenarnya saya bosan.

#Today saya dah cancel friend request orang tu. Hadoii, tak sampai hati sangat. Sorry :(

Oke, meh nak story pasal someone yang pernah buat saya happy dulu, someone yang pernah saya sayang dulu. Sekarang pn masih ada rasa sayang tu* All about him ! Sesuai dengan lagu blog saya. Heheee :D Sape orang tu tak kisah lah kan. Sape yang tahu tu tahu lah and sape yang tak tahu tu buat buat macam tahu jek lah. Heheee.

Firstly sorry sebab saya dah cancel friend request awak tu. Dah berhari awak duduk kat dalam list friend request saya kan tapi last last saya decide nak cancel. Sorry dear :( Kenapa saya cancel tak perlulah dipersoalkan, biar saya jek yang tahu. Even kita tak berhubung lagi lepas ney saya tetap pegang janji kita dulu. Sampai mati saya pegang janji tu ! Apa pn, saya doakan awak bahagia dengan GF awak.

We're not like before. Sorry :(

Thanks for make me happy selama perkenalan kita. Thanks sangat sangat. 
Awak kawan terbaik yang pernah saya ada :( 

Holiday holiday and holiday

Assalamualaikum to all stalker sama ada korang sengaja or tak sengaja dah stalk blog gua ney kan. Hee, ika ! kau cakap macam ada jek orang baca blog kau ney kan. Takpe takpe, saya tak kisah if takde orang baca. Saya menulis pn untuk kepuasan saya lol, bukan untuk orang lain. Huuuu :D tapi pada followers saya tu, thanks ek korang :D ilyoulasayaaang <3

Oh My God ! saya rindu dekat lappy saya sangat sangat. Dah lama tak bersua muka kan sayaaang ? Mana tak nye kan, sayaang kat Kuantan tapi saya kat Terengganu sana ha. Haih, sumpah rindu banget lol. Nd now, saya akan spend time ngan sayaaang everyday everytime. Oke tak sayaaang ? macam lappy ney boleh jawab jek kan* Ahaha ! Oke, meh story sikit kenapa lappy ney terpaksa ditinggalkan :( Oke, actually last week saya berdepan dengan minggu final exam so plan saya nak focus on study lah kononnye. Ahaha !

Yeah, semester break for 1 month ! So apa plan ? Banyak lol. Plan nak buat itu buat ini. Haih macam macam lah nak buat. Sebulan bersamaan dengan lebih kurang tiga puluh hari kan, lama kan, boleh buat macam macam kan kan kan kan . Ahaha ! Oke, yang pasti saya nak holidays sepuasnya. Happy holidays guys <3

To be continue :D Tata !

Saturday, 5 November 2011

Syahdunya Takbir Raya .

Ya Allah, syukur dipanjatkan padamu atas nikmat hidup yang diberikan padaku ini. Syukur masih diberi peluang menyambut Aidiladha tahun ney :D Sayu sangat dengar takbir raya. Rasa macam nak menitiskan air mata jek. Sadis :(

Selamat Hari Raya Aidiladha pada semua :D

Monday, 31 October 2011

Terbaik dari kami :D

Hye everybody . Ahaha, tiba tiba muncul kan. Rindu pulak nak main tulis tulis ha. Sumpah, kali ney betul betul busy. Dengan quizes, test, projek lagi and assignment yang berlambak lambak tu ha. Bagai nak gila dibuatnye. Ney jek macam dah boleh bernafas sikit. Sikit jek taw ika, ingat sikit yang final just around the corner lol. Haih, dua minggu jek lagi tapi preparation ? Langsung takde lagi. Oke, takpe. Lepas ney nak buat preparation lah * Hope dapat buat yang terbaik for this semester :D *cuak ^_^

Banyak pulak nak bebel kat sini kan. Hehe ! Oke oke, actually nak share cite pasal ... Jeng jeng jeng !


Tu dia. Nak story pasal tu la. Tak tido malam den dibuatnye. Tapi syukur sangat sangat dapat siapkan projek tu dengan successnye. Ney sume berkat kerjasama kitaorang. Kitaorang tu sape ? Jap, nak share picture kitaorang tu.


Yeah, tu lah kitaorang. Hehe. Our group terbaik oke. Cantik gila projek tu. I like sejuta ribu kali. Ahaha ! Meh nak story sikit pasal projek tu. Actually, projek ney for subjek tourist interpretation . Last project for this semester. Before ney kitaorang ada buat video utk subjek yang same jugak. Sorry, tak berani nak share video tu kat sini. Takot masuk youtube *ayat tak boleh pergi kan. Ahaha ! Oke, tu ahli group sy. Cantik cantik semuanye kan. Thanks kat korang korang sume atas kerjasama yang korang bagi sepanjang kita siapkan projek tu. Hasil sangat sangat memuaskan . Thanks jugak kat Suria Ismail atas sumbangan baby kristal. Hehee :D Fuh, lega bangat sih sebab subjek tu semua dah settle. Presentation dah, proposal pn dah siap hantar just nak tunggu markah jek. Pastu tunggu final yang dah tak lama tu. Ahaha ! *macam tak sabar jek nak final.

Dah penat kot bebel, ikutkan hati orang yang suka bercerita ney banyak lagi yang nak story. Satu lagi lupa nak cakap tadi, ney sebenarnya model for Tourist Information Centre yang kitaorang kene buat. So, meh lah kita layan gambar gambar dari awal projek ney dihasilkan sampailah ke hari presentation. Nah, terbaik dari kami :P










*Done !





Nah, share sikit projek daripada rakan rakan seperjuangan yang lain :D Boleh judge sendiri lah kan. 

*Ney drp Group budak laki. Sorry lah korang. Korang punye tak menepati tajuk yang Cik bagi ! Lari tajuk *Potong markah ! p/s Jangan puji lebih leih yang ney.

*Ney pulak dari group Sody and the geng :D

*group Najwa Ayuni


*After presentation :D

Thats all for this entry :D Terbaik bukan ? Ahaha ! *sila jawab

Sunday, 9 October 2011

Explore explore explore !

Assalamulaikum *sila jawab terlebih dahulu :D

Hee , dah lama gila tak berblogging kan. Busy ? Tak langsung just malas nak menulis. Tapi malam ney macam rajin sikit even bayak keje lain nak kena settle. Oke, takpe . Utamakan belog kejap . Oke, seperti title kat atas tu kan , Explore ! Yeah, i buat explorace sebenarnye tapi kat sekitar negeri Terengganu jek lah. Btw, seronok sampai rasa nak melompat-lompat macam katak *Agak-agak boleh ke aku lompat macam katak ? Nak seribu daya ika. Ahaha !

First destination, saya telah melancong ke daerah Besut bersama-sama Joe, Peje, Nisah, mira dan jugak fira. First imperssion, *menarik jugak daerah tu. Siap ada ladang teh macam kat cameron highlands tu. Seumur hidup tak pernah langsung jejak kaki ke sana and finally sampai jugak akhirnya. Tercipta satu kenangan disitu. Sumpah suka <3

Destinasi kedua adalah Losong, Terengganu. Seronok jugak sebab fisrt time pegi getel keropok lekor. Ahaha tapi malangnye takde bakat dalam bidang tu. Destinasi seterusnya ke Muzium Negeri Terengganu. Besar gila muzium kat Terngganu tu. Cantik, tersergam indah :D

Sejujurnya, saya tak pernah explore pn kat Terengganu. So, masa yang ada sementara masih menuntut kat sini dimanfaatkan dengan sebaiknya lah kan. Whoohaa, ayat tak boleh pergi wahai ika. Peluang yang ada perlu digunakan dengan sebaiknya. Heee :P

Oke, nak continue story lagi ney. Yang ney maybe kenangan terindah lah kot. Saya dapat naik bas bandar ! Sekali lagi rasa macam nak melompat ! Bas yang sangatsangat menarik. Negeri lain mana ada bas tu. Terengganu jek ada.

Next destination pulak saya ke Masjid kristal. Cantik sangatsangat <3 Penat pulak story banyakbanyak kan. Huuu. Then ke Dataran shahbandar pulak. Pastu ke Pasar Payang. Rambang mata pulak bila dah pegi pasar payang. Ikotkan hati kan semua benda nak beli tapi duit kureng lol. Saya just beli key chain yang sangatsangat comel * sorry pic tak dapat diuploud :D Next time saya uploud picture oke.

Pulau warisan ! Ouh, jatuh hati tengok tempat tu. Nak-nak waktu malam. Dengan bertemankan bulan dan bintang disamping cahaya lampu sumpah aku jatuh cinta <3 OMG. Bila lagi lah agaknya dapat ke situ. Penat dah story, layan gambar pulak lah kan. 

* Pulau Wan Man, Masjid Kristal

* Pulau Warisan










*Kedai keropok lekor






sila like picture ney sejuta kali taw :P i like <3

* Before Trip ke Besut




Sebenarnya banyak lagi picture tapi tak mampu lah nak uploud banyakbanyak kan. Hee, next time if berkesempatan i uploud lagi taw. Sumpah penat teroka tempat tu semua tapi tak kisah sebab bukan selalu pn dapat pegi kan. So, sehari tu tercipta sejuta kenagan. Huh, will never forget lol. Tadaa, penat suda berceloteh kat sini. Sehingga ketemu lagi *macam ayat indon. Ahaha !