Monday, 23 January 2012

Happy

Update lagi dan lagi dan lagi.

Assalamualaikum stalker *kalau ada lah kan.

Saya happy ? Boleh laa even ada sikit rasa tak happy sebenarnya tapi sembunyikan. Always smile even terpaksa senyum. Boleh ke macam tu ? Ahahaa, boleh laa kan. 

Pagi tadi tak happyyyyy ! Tak nak story lah. Nanti plus plus rasa tak happy tu. Nak cakap yang happy je dulu. Yes, rasa yang tak happy tadi tu terubat laa sikit sebab tadi dapat attend engagement kawan baik saya since kami tadika lagi :) Macam tak percaya beliau dah bertunang. Selamat Bertunang untuk Ain. Semoga kekal bahagia sampai hujung nyawa. Amin. Leyka sentiasa doakan yang terbaik. Insyaallah.


*Teman seperjuangan since kami sekolah rendah lagi tu. Hehee !

Tak nak share gambar banyak-banyak laa . Hehee, sekeping cukup. Tak sabar pulak nak attend wedding ain bulan lima nanti. Haih, saya pulak terlebih excited. Bukan hape, nak ambil berkat orang cakap. Ahahaa !

Okay, dapat jumpa si Amir Long tadi kat majlis Ain. Asyik nak gadoh mulut jek kan tapi takpe lah dah lali kot dengan kata-kata si Amir tapi terkadang bila dah saya terasa susah jugak lah kan. Heheee :) 

Happy lagi sebab malam tadi ada orang belanja makan KFC. Thanks to Incik Polis sebab belanja tadi :) Murah betul rezeki saya bulan ney. Baru jek dua hari lepas ada orang belanja Mcd. Peluang nak makin Gemok memang terbuka luas lah kan. Rebut peluang cepat. Errrr ! Tak nak Gemok lagi. Dah tersedia gemok ney. BULAT !  Ahahaa !

Err, tak tahu nak update hape tapi terasa nak menulis. 

Kbaiii *story tergantung. Maaf .


Saturday, 21 January 2012

Tersepit

Tersepit !

Tersepit what ? Tersepit dalam situasi yang tak tahu bila nak settle. Situasi yang kalau boleh tak nak terbabit langsung, tak nak terlibat langsung dengan masalah-masalah orang. Buruknya pada saya jugak. I dont know !

Seriously, i dont know how to explain. Takde niat nak berpihak pada siapa pun. Maybe saya terlalu nak jaga hati orang dan tu buat orang lain salah tafsiran pada saya. Maaf ! Saya tak tahu nak letak diri saya kat mana dalam situasi tu. Ya Allah, sejujurnya saya rasa bersalah kepada dua-dua pihak.

Maaf.

Sincerely,
IKA

Saturday, 14 January 2012

Penat bila terlalu menjaga hati orang .

Penat !

Penat kan jaga hati orang sampaikan hati dan perasaan sendiri tak terjaga.
Sumpah penat ! Tambah pulak bila jaga hati orang yang langsung tak pernah nak jaga hati kita balik. 

Jaga hati orang sampaikan hati dan perasaan sendiri terabai. Tak adil langsung.

P/s : Berhati-hati menjaga hati 

Thursday, 12 January 2012

Bertahan selagi mampu

Can't sleep :)

Sayu jek kan tajuk entry. Ahaha !

Orang tak rasa apa yang saya rasa, perit dalam hati tak sape punn tahu, tak sape punn nampak. Beban yang saya tanggung tak pernah punn saya bagi orang rasa. Semuanya atas bahu saya sendiri. *macam entry luahkan perasaan pulak kan. Ayat pulak macam dalam drama tv. Heheee :)

Selamat malam. Muaaahh :*

Wednesday, 11 January 2012

Happy New Year :)

Hello, hye, and so on dan yang paling penting Assalamualaikum because im muslim :) Ahahaa :P

Wait wait, dengan rasa bangga nak wish Happy New Year ! Is it too late ? I think not too late kot ^__^ Heeyyy, masih mood tahun baru lagipunn. So, belum terlewat okay :) Semoga tahun baru saya ini lebih baik dari tahun sebelumnya. Insyaallah.


Happy New Year :)

Tanpa rasa segan silu jugak lah kan nak cakap yang ney ENTRY PERTAMA untuk tahun ney.  Huii, dah lama jugak tak main tulis tulis tapi belog saya tak penah punn ada habuk, tak pernah ada sarang labah-labah punn. Suci bersih lagi. Ahahaa ! Azam tahun baru ? Hehee, masih menyimpan azam yang lama :) Masih belum tercapai sepenuhnya. Semoga setiap apa yang dirancang dipermudahkan dan yang paling penting saya mengharapkan yang terbaik untuk saya dan family saya. Insyaaallah. Hey, nak berazam tak payah nak tunggu tahun baru punn takpe kan. Anytime punn boleh hape. 

Dengan rasa rendah diri jugak nak cakap yang first time saya celebrate new year kat oversea *KOBE, Jepunn. The best celebration okay :) Mungkin jugak ney pertama dan terakhir saya celebrate kat sini *mood down kejap. Macam sedih jek kan. Okay, tahun terakhir saya study kat sini. Sometimes, saya rasa tak sabar dah nak habiskan semua, penat dah belajar. Tambah pulak saya bukan lah orang yang rajin. Ahahaa !


*Countdown 2012

See, tu picture countdown. Kitaorang celebrate luar dari daerah KOBE. Untuk pengetahuan jugak, jepunn banyak sangat tempat menarik. Banyak okay :) Kitaorang decide nak celebrate kat daerah yang banyak bunga sakura. Best woo. Kat mane ? Tokyo ! Yuhuuu ! Betul ke kat TOKYO banyak bunga sakura ney ? Nak tahu search Incik GOOGLE :)

Hujan rahmat di malam tahun baru. Niat nak tengok bunga yang berapi-api tapi sedikit kecewa pulak sebab takde celebration punn kat Tokyo malam tu. Takpe lah, at least saya dapat mandi hujan, dapat itu dan dapat ini malam tu. Thanks kepada Incik ****  a.k.a kawan kepada Nur mazni nasuha . Jasamu dikenang :)

Ahahaa, layan lah story mory yang entah pape tu kan. 

Happy New Years. Muehhhh <3