Sunday, 9 October 2011

Explore explore explore !

Assalamulaikum *sila jawab terlebih dahulu :D

Hee , dah lama gila tak berblogging kan. Busy ? Tak langsung just malas nak menulis. Tapi malam ney macam rajin sikit even bayak keje lain nak kena settle. Oke, takpe . Utamakan belog kejap . Oke, seperti title kat atas tu kan , Explore ! Yeah, i buat explorace sebenarnye tapi kat sekitar negeri Terengganu jek lah. Btw, seronok sampai rasa nak melompat-lompat macam katak *Agak-agak boleh ke aku lompat macam katak ? Nak seribu daya ika. Ahaha !

First destination, saya telah melancong ke daerah Besut bersama-sama Joe, Peje, Nisah, mira dan jugak fira. First imperssion, *menarik jugak daerah tu. Siap ada ladang teh macam kat cameron highlands tu. Seumur hidup tak pernah langsung jejak kaki ke sana and finally sampai jugak akhirnya. Tercipta satu kenangan disitu. Sumpah suka <3

Destinasi kedua adalah Losong, Terengganu. Seronok jugak sebab fisrt time pegi getel keropok lekor. Ahaha tapi malangnye takde bakat dalam bidang tu. Destinasi seterusnya ke Muzium Negeri Terengganu. Besar gila muzium kat Terngganu tu. Cantik, tersergam indah :D

Sejujurnya, saya tak pernah explore pn kat Terengganu. So, masa yang ada sementara masih menuntut kat sini dimanfaatkan dengan sebaiknya lah kan. Whoohaa, ayat tak boleh pergi wahai ika. Peluang yang ada perlu digunakan dengan sebaiknya. Heee :P

Oke, nak continue story lagi ney. Yang ney maybe kenangan terindah lah kot. Saya dapat naik bas bandar ! Sekali lagi rasa macam nak melompat ! Bas yang sangatsangat menarik. Negeri lain mana ada bas tu. Terengganu jek ada.

Next destination pulak saya ke Masjid kristal. Cantik sangatsangat <3 Penat pulak story banyakbanyak kan. Huuu. Then ke Dataran shahbandar pulak. Pastu ke Pasar Payang. Rambang mata pulak bila dah pegi pasar payang. Ikotkan hati kan semua benda nak beli tapi duit kureng lol. Saya just beli key chain yang sangatsangat comel * sorry pic tak dapat diuploud :D Next time saya uploud picture oke.

Pulau warisan ! Ouh, jatuh hati tengok tempat tu. Nak-nak waktu malam. Dengan bertemankan bulan dan bintang disamping cahaya lampu sumpah aku jatuh cinta <3 OMG. Bila lagi lah agaknya dapat ke situ. Penat dah story, layan gambar pulak lah kan. 

* Pulau Wan Man, Masjid Kristal

* Pulau Warisan










*Kedai keropok lekor






sila like picture ney sejuta kali taw :P i like <3

* Before Trip ke Besut




Sebenarnya banyak lagi picture tapi tak mampu lah nak uploud banyakbanyak kan. Hee, next time if berkesempatan i uploud lagi taw. Sumpah penat teroka tempat tu semua tapi tak kisah sebab bukan selalu pn dapat pegi kan. So, sehari tu tercipta sejuta kenagan. Huh, will never forget lol. Tadaa, penat suda berceloteh kat sini. Sehingga ketemu lagi *macam ayat indon. Ahaha ! 

No comments:

Post a Comment