Thursday, 22 September 2011

Hope everything will be okay .

Ya Allah, sangat sedih nak menaip entry kali ney. Entry yang betulbetul buat air mata saya bergenang dikelopak mata. Ya Allah, berikan kekuatan dan ketabahan hati padaku. Amin.

'' Semoga Allah memelihara kesejahteraan dan kesihatan awak ''

Ya Allah, Engkau permudahkan lah segala urusan sahabatku yang berada dalam kesulitan sekarang. Berikan dia kekuatan untuk menempuh setiap ujianMu. Sembuhkan sahabatku Ya Allah. Amin :D

Thursday, 15 September 2011

i love you more and more and more sayang :D

Tak terluah perasaan sayang ney. Heee, i love you more <3 Muuueeeehhhh ! Amik kiss sekali :P

Saturday, 10 September 2011

Syukur Alhamdulillah :D

Salam kepada pembaca sekalian * Macam ada jek orang baca ney kan. Ahaha ! Hehe, dah boleh update blog sekarang. Macam busy jek sebelum ney kan. Sebenarnya tak busy mane pn tapi saya diserang demam panas gara gara cuaca panas. Ahaha ! Haisyh, tak baik salahkan cuaca lah. Astaghfirullah al azim :D Sebenarnya demam gara gara bersuka ria menyambut aidilfitri ke 7 kat Air Terjun Sekayu. Dua patah perkataan untuk diri sendiri PADAN MUKA ! Gila lama beridah kat sana, 5jam. Cuba bayangkan tapi sumpah best gila gila gila lah sampai demam ha. 

Nak story sikit masa diserang demam tu. Sumpah seksa :( Sadis gila ! Dah lah family jauh nun di oversea, Haha ! Tanda tanda utama sakit tekak. Esoknya baru lah dapat demam. Pakej lengkap tiga serangkai demam selsema batuk. Sangat sangat lah seksa. Terasa lemah sangat sangat waktu tu. Tuhan je tahu macam mana rasa sakit. Dah tak boleh nak buat apa, nangis nangis nangis. Terasa macam ney demam yang paling teruk lah. Orang selalu cakap ''makan lah ubat, pergi klinik''. Seingat saya lah kan, last pegi klinik dua tahun lepas. Tu pn gara gara kes H1N1. Risau lah kononnye :D 

Paling tak suka makan ubat ! Hurgh, camne nak telan ubat ha ? Susah ! Dats why malas nak pegi klinik, membazir jek kalau ubat tak makan kan :D Kononnye demam boleh baik sendiri lah tapi hakikatnye tak. Demam makin teruk ada lah. Padan muka lagi sekali sebab degil tak nak makan ubat. Hehe ! Hari kedua demam paling tak tahan. Tak tahu camne nak explain dengan kata-kata apa yang saya rasa masa tu, badan terasa lemah sangat-sangat. Finally tewas jugak dengan ubat. Korbankan perasaan ego tu. Makan ubat dengan cara sendiri * Tak payah cakap lah cara macam mana kan, malu jek :) Ahaha ! Thanks to Amirah Sazali atas sumbangan dua biji ubat selsema :D Thanks jugak kat Hasbullah atas sumbangan Penadol Extend *tu penadol orang sakit urat tapi saya dah makan sebiji, layan. Ahaha !

Syukur Alhamdulillah, lepas makan ubat rasa macam dah oke sikit just selsema jek lah yang susah nak hilang. Sangat sangat tak suka sebab saya mengalami masalah kesukaran bernafas dalam erti kata lain nafas tersekat. Ahaha boleh ek camtu ika ? Ngeng ! 

Sesungguhnya sakit itu menghapus dosa-dosa kecil :D

Salam *sila jawab :D

Sunday, 4 September 2011

Hari Ahad yang sia-sia :D

Sejuta kali bosan hari ney ! Tiba-tiba pulak kelas takde ha. Sia sia sia sia sia sia . Haisyhh, Sia-sia balik sini semalam. Rugi tak dapat nak attend kenduri kawen jiran yang happening gila tu. Sejuta kali rugi jugak sebab tu kenduri kawen terakhir kot sebab anak-anak dia semua dah kawen. Ahaha ! So, hari ney hari ahad yang sia-sia kat sini. Macam ape jek ! Kalau kat rumah kan bagus, boleh pergi raya lagi :D Kalau lah lappy ney ada perasaan mesti dia bosan gila tengok owner dia setiap masa. Ahaha !

Diwaktu-waktu terluang ney jugak nak wish Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin yaa. Ahaha ! Dah Raya ke-6 baru pandai nak wish ha tapi belum terlewat oke, masih dibulan syawal kan. So, jom kita raya sebulan :D tapi saya raya tak sampai seminggu pn. Ape cer pulak kan ? Tak kisah lah, janji sempat beraya jugak even sekejap. Yang penting dapat jugak bersua muka dengan orangorang tersayang * ramainya yang tersayang . Ahaha ! Mesti lah ramai, abah ngan mak, kakak abang adik, anak buah lagi saudara mara yang tak terkira kawan-kawan dan orang-orang sekeliling termasuk jiran tetangga. Fuyoooh , ramai gila lah kalau nak sebut semua. Hehehe.

First day raya dah bosan gila. Untung lah orang ada kampung kan . Ahaha ! saya ? Hurm, sepanjang tahun beraya dekat rumah sendiri jek. Yang pasti mid semester break kali ney dapat dimanfaatkan dengan cukupcukup baik lah even sekejap jek cuti tu. Yang paling seronok dapat spend time dengan bestie2 yang dirindui. Sape bestie tu ? Amir ngan tikah <3 both of you even korang kadang-kadang menyakitkan jek. Ahaha ! Malang sekali takde picturepicture kami yang sedang bersuka ria tu.


Eyh, tetiba pulak muncul gambar saya. Ahaha ! Saje jek kan. Dah takde picture bersama bestie, so i uploud lah picture i jek *gedik ika. Hehehe. Gadis pink :D Gila ! Tak pernah terlintas nak beli baju colour pink tapi dah terbeli so pakai jek lah kan.


Yeah, itu kakak saya yang gemok macam saya ! Ahaha . Bongek ika ney . Tak aci sebab baju dia colour purple. Jelous oke tapi baju tu saya yang beli kan untuk dia tapi dia bayar lah. Takde makne lah nak belanja dia beratus ratus kan. Tak mampu. Hehehe :D


Qistina yang sweet di pagi raya :D Comel kan baju qish. Tu pn mak ika yang pilih ye. Dah pandai bergambar, maju qish sekarang kalah Mak ika ngan cha kan.


Sebab korang adik beradik mesti lah beli baju same kan. Cha ney pn dah makin matang. Dah boleh faham semua orang cakap so kene berhati-hati bila cakap ngan dia. Jaga kata-kata :D Takde pic Eiman coz eiman tak berapa sihat first raya tu tapi eiman still berbaju melayu oren.

Tak banyak pn picture raya. Tengok, picture Abah ngan mak pn tak sempat di snap pagi raya tu. Next year lah kan saya share. Hope so masih diberi kesempatan menyambut ramadhan dan syawal tahun depan. Insyaallah :D Oke, sorry . Entry ney macam lari dari tajuk jek kan. Ahaha . Duit raya ? 10 ringgit only :D Thanks to Kak kostabel polis cawangan Rawang dan jugak mak beliau yang sudi bagi duit raya tu. 

Selamat Hari Raya semua :D Thanks for reading. Salam *tak jawab dosa taw. hehehe

Saturday, 3 September 2011

Macam apa jek !

Sekian lama tak update . Tonite tibatiba jek rasa nak luahkan segala isi hati *wahaaaa, ayat tak boleh pergi kan. Tibatiba jek malam ney jadi orang yang touching dengan segala benda. Kenapa ? *soalan dalam hati :D Hurm, rasa macam nak gugurkan air mata ke bumi jek. Sedihnye Ya Allah ! Bergenang jugak air kat kelopak mata tadi. 

Sebenarnya tadi ada selisih faham sikit dengan kawan sendiri. Tak tahu lah nape touching sangat dengan gurau senda dia. Sepanjang bersahabat, sedaya upaya jaga hati semua orang tapi orang langsung tak jaga hati kita. Rasa macam entry kali ney sedih sikit pulak :( Dah banyak terasa actually tapi before ney tak amik port sangat. Dia nak orang jaga hati dia tapi dia langsung tak pernah nak jaga hati orang. Macam mane tu ? Tak adil langsung ! So, lepas ney, aku tak payah lah jaga hati kau lagi ! kau pn tak payah lah nak susahsusah jaga hati aku ! Banyak lagi lah hati yang nak di jaga ! Pape pn, nk ucap berbanyak banyak banyak terima kasih dekat kawan saya atas semua kebaikan dia pada saya *baru jek lepas makan Mcd samasama semalam, lastlast gadoh . Dats why orang selalu cakap kerana mulut badan binasa kan. Tu lah yang jadi sebenarnya. Macam kritikal jek situasi sekarang, please chill ika :( Kadangkadang rasa penat jaga hati orang .

Sedih jugak sebab esok dah nak gerak ke Terengganu. Ney lagi satu yang aku tak suka ! Haisyh, kalau lah masa boleh dipusing ke waktu sebelum ney nak jek pusing tapi mustahil lah kan. Tak sanggup lagi nak duduk sane. Please sabar untuk masa setahun ika ! Ye, sabar selagi boleh, selagi mampu sebab sabar tu indah.

Banyak lagi nak di storykan tapi tak terluah lah pulak dengan katakata. Yang tu jek mampu cerita sekarang. Ada masa akan diUpdate lagi lah. Honestly, hate this situation ! Beratnye rasa nak say Good Bye Kuantan ! Hello Terengganu, here i come even aku tak rela nak balik ! Ahaha ! Takde perasaan langsung nak balik Terengganu !