Monday, 31 October 2011

Terbaik dari kami :D

Hye everybody . Ahaha, tiba tiba muncul kan. Rindu pulak nak main tulis tulis ha. Sumpah, kali ney betul betul busy. Dengan quizes, test, projek lagi and assignment yang berlambak lambak tu ha. Bagai nak gila dibuatnye. Ney jek macam dah boleh bernafas sikit. Sikit jek taw ika, ingat sikit yang final just around the corner lol. Haih, dua minggu jek lagi tapi preparation ? Langsung takde lagi. Oke, takpe. Lepas ney nak buat preparation lah * Hope dapat buat yang terbaik for this semester :D *cuak ^_^

Banyak pulak nak bebel kat sini kan. Hehe ! Oke oke, actually nak share cite pasal ... Jeng jeng jeng !


Tu dia. Nak story pasal tu la. Tak tido malam den dibuatnye. Tapi syukur sangat sangat dapat siapkan projek tu dengan successnye. Ney sume berkat kerjasama kitaorang. Kitaorang tu sape ? Jap, nak share picture kitaorang tu.


Yeah, tu lah kitaorang. Hehe. Our group terbaik oke. Cantik gila projek tu. I like sejuta ribu kali. Ahaha ! Meh nak story sikit pasal projek tu. Actually, projek ney for subjek tourist interpretation . Last project for this semester. Before ney kitaorang ada buat video utk subjek yang same jugak. Sorry, tak berani nak share video tu kat sini. Takot masuk youtube *ayat tak boleh pergi kan. Ahaha ! Oke, tu ahli group sy. Cantik cantik semuanye kan. Thanks kat korang korang sume atas kerjasama yang korang bagi sepanjang kita siapkan projek tu. Hasil sangat sangat memuaskan . Thanks jugak kat Suria Ismail atas sumbangan baby kristal. Hehee :D Fuh, lega bangat sih sebab subjek tu semua dah settle. Presentation dah, proposal pn dah siap hantar just nak tunggu markah jek. Pastu tunggu final yang dah tak lama tu. Ahaha ! *macam tak sabar jek nak final.

Dah penat kot bebel, ikutkan hati orang yang suka bercerita ney banyak lagi yang nak story. Satu lagi lupa nak cakap tadi, ney sebenarnya model for Tourist Information Centre yang kitaorang kene buat. So, meh lah kita layan gambar gambar dari awal projek ney dihasilkan sampailah ke hari presentation. Nah, terbaik dari kami :P










*Done !





Nah, share sikit projek daripada rakan rakan seperjuangan yang lain :D Boleh judge sendiri lah kan. 

*Ney drp Group budak laki. Sorry lah korang. Korang punye tak menepati tajuk yang Cik bagi ! Lari tajuk *Potong markah ! p/s Jangan puji lebih leih yang ney.

*Ney pulak dari group Sody and the geng :D

*group Najwa Ayuni


*After presentation :D

Thats all for this entry :D Terbaik bukan ? Ahaha ! *sila jawab

Sunday, 9 October 2011

Explore explore explore !

Assalamulaikum *sila jawab terlebih dahulu :D

Hee , dah lama gila tak berblogging kan. Busy ? Tak langsung just malas nak menulis. Tapi malam ney macam rajin sikit even bayak keje lain nak kena settle. Oke, takpe . Utamakan belog kejap . Oke, seperti title kat atas tu kan , Explore ! Yeah, i buat explorace sebenarnye tapi kat sekitar negeri Terengganu jek lah. Btw, seronok sampai rasa nak melompat-lompat macam katak *Agak-agak boleh ke aku lompat macam katak ? Nak seribu daya ika. Ahaha !

First destination, saya telah melancong ke daerah Besut bersama-sama Joe, Peje, Nisah, mira dan jugak fira. First imperssion, *menarik jugak daerah tu. Siap ada ladang teh macam kat cameron highlands tu. Seumur hidup tak pernah langsung jejak kaki ke sana and finally sampai jugak akhirnya. Tercipta satu kenangan disitu. Sumpah suka <3

Destinasi kedua adalah Losong, Terengganu. Seronok jugak sebab fisrt time pegi getel keropok lekor. Ahaha tapi malangnye takde bakat dalam bidang tu. Destinasi seterusnya ke Muzium Negeri Terengganu. Besar gila muzium kat Terngganu tu. Cantik, tersergam indah :D

Sejujurnya, saya tak pernah explore pn kat Terengganu. So, masa yang ada sementara masih menuntut kat sini dimanfaatkan dengan sebaiknya lah kan. Whoohaa, ayat tak boleh pergi wahai ika. Peluang yang ada perlu digunakan dengan sebaiknya. Heee :P

Oke, nak continue story lagi ney. Yang ney maybe kenangan terindah lah kot. Saya dapat naik bas bandar ! Sekali lagi rasa macam nak melompat ! Bas yang sangatsangat menarik. Negeri lain mana ada bas tu. Terengganu jek ada.

Next destination pulak saya ke Masjid kristal. Cantik sangatsangat <3 Penat pulak story banyakbanyak kan. Huuu. Then ke Dataran shahbandar pulak. Pastu ke Pasar Payang. Rambang mata pulak bila dah pegi pasar payang. Ikotkan hati kan semua benda nak beli tapi duit kureng lol. Saya just beli key chain yang sangatsangat comel * sorry pic tak dapat diuploud :D Next time saya uploud picture oke.

Pulau warisan ! Ouh, jatuh hati tengok tempat tu. Nak-nak waktu malam. Dengan bertemankan bulan dan bintang disamping cahaya lampu sumpah aku jatuh cinta <3 OMG. Bila lagi lah agaknya dapat ke situ. Penat dah story, layan gambar pulak lah kan. 

* Pulau Wan Man, Masjid Kristal

* Pulau Warisan










*Kedai keropok lekor






sila like picture ney sejuta kali taw :P i like <3

* Before Trip ke Besut




Sebenarnya banyak lagi picture tapi tak mampu lah nak uploud banyakbanyak kan. Hee, next time if berkesempatan i uploud lagi taw. Sumpah penat teroka tempat tu semua tapi tak kisah sebab bukan selalu pn dapat pegi kan. So, sehari tu tercipta sejuta kenagan. Huh, will never forget lol. Tadaa, penat suda berceloteh kat sini. Sehingga ketemu lagi *macam ayat indon. Ahaha !